《造星IV》60強明爭暗鬥攻心計? 許廷鏗指做導師前有三個「怕」

ViuTV選秀節目《全民造星IV》進入第二輪比賽的名單塵埃落定,即將展開新一輪廝殺,60位女參賽者分成A、B組作賽。作為A組導師為許廷鏗在個人IG分享了A組隊員的大合照,並談到自己的感受及成為導師的經過。許廷鏗表示:「是咁的,事情始於花姐的一個IG dm:『Hi… 我想… 想你擔任全民造星4導師你覺得點?』我問佢『方便了解多啲嗎?』」

許廷鏗指,自己沒有直接回應,當然需要考慮,但原來當中有「怕」,「 怕唔夠能力去成就夢想;怕唔夠了解女團的特性;怕唔夠資格去教導佢哋。呢一張相就係我第一次正式同組員見面,我唔知黎緊呢part會唔會出街,但係我可以解釋吓點解每個人手上都有兩張寫滿了字的白紙。同我呢30位組員做咗個exercise,就係去寫低喺黎緊呢個造星旅程。喺A組裡面「你可以付出的」#Give 同埋寫低「你想得到的」#Take, 看不到內容?不重要,反正其實最後都係自己知道就好。」

許廷鏗續指:「我都有寫低,而我唔介意分享,我希望得到滿足感,我希望可以了解自己,我希望備受肯定。呢一趟造星旅程今晚正式開始,從今晚開始正式擔任導師崗位。無論當初我想唔想要呢位組員,無論我睇唔睇好佢有冇偏心佢,呢一刻都要盡我的能力去教導去畀佢哋有機會有空間去發夢,有條件發夢依家太奢侈太難得,就盡情好好的去Give&Take。」

許廷鏗之後疑似玩劇透:「#你哋最期待嘅 #明爭暗鬥攻心計 #好快就會出現 #係啊我最怕嗰啲 #我都爆曬seed #依家開始手心出汗 #汗流到今晚九點半。」

許廷鏗IG圖
許廷鏗IG圖
許廷鏗IG圖
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟