裕美爆林作好憎個前度 麥明詩EQ高懶理:講下我同德斌哥哥仲好

已淡出娛樂圈專心做OL麥明詩(Louisa),與林作雖然分手多時,但二人仍不時會扯上關係,而林作更經常有意無意間提到前度並奚落對方,因此飽受網民批評。林作現任女友裕美也不時語出驚人辣火頭,近日在一個網上節目上不但大爆與林作的性事,更疑似暗地嘲諷麥明詩。裕美表示:「佢(林作)個前度都好巴閉,但係佢係好憎個前度,死喇,呢句可唔可以講?因為佢係嗰啲分咗手就想對方死嘅人,即係唔好再畀我見到佢,佢唔會同前度做朋友,所以呢樣嘢咪就係有安全感囉。」

而突然間又中槍的麥明詩早前接受了戚其義監製的邀請,擔任新劇《逐流時代》的女主角,最近分享與劇中拍檔黃德斌的合照,網友都大讚她靚咗而且好有女人味。並再次展現自己的超高EQ,發文表示:「不如講下我同德斌哥哥仲好。」似乎暗地回應裕美在節目上的驚人發言。

麥明詩IG圖
麥明詩IG圖
麥明詩IG圖
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟