網民力撐游嘉欣21歲就做女一 與好拍檔林正峰甜蜜互動

由大量新一代演員擔正的無綫新劇《青年心城青年心城之撐起青春》明晚10時於翡翠台播映,製作組日前發放造型照,其中形象百變、現年只有21歲的年青演員游嘉欣贏得大量正評,網民對她年紀輕輕便擔任女一大表支持,並笑指「叫得嘉欣都係靚女」:「鄰家少女的味道」、「很有陽光」、「有觀眾緣」、「又後生又純情」、「幾有青春活力」、「呢個青春個樣又天然,搵吓新人好呀」。

另外,網民又大讚無綫給予新人機會:「無論如何多啲新人上位係好事」、「覺得成套新劇都會好青春活力吓」、「TVB今次做得好好,已經好耐冇青春嘅電視劇出現,加上一班後生仔終於有機會」、「青春劇係好事,有多啲新面孔」。

游嘉欣在《青年心城》中飾演阿欣,正面積極的她相信「吸引力法則」,遇上真愛會勇往直前,人設討好。阿欣與性格南轅北轍的男主角阿峰(林正峰飾)將會發展感情線,並會有大量對手戲,當中不乏甜蜜互動;首集亮點便正正落在二人中學時期的甜蜜互動上,穿上校服的嘉欣,青春氣息逼人,加上笑容甜美,難怪如此入屋。

除了大膽起用新一代演員,監製林肯及編審尚萬強在劇中亦加入「貼地」元素,包括Opening的「還你十年自由身」、「一畢業就等於失業」、「忠於自己」、「明明係Player 點解要降呢做NPC」等Hashtag,以及因磨人生活變得日日「只求過Min(最低收入)」的阿峰的對白:「只要唔結婚、唔買樓、唔買車、唔生仔、唔消費、唔社交,就自然冇咁多問題」、「就算你砌到個時間表爆晒,先賺得嗰雞碎咁多,肥上面班人,值咩?」、「住私樓住到劏房咁折墮,為乜?」每一句都恍如為時下年青人發聲。

游嘉欣於新劇擔正做女一。
網民力撐游嘉欣做女一。
游嘉欣與好拍檔林正峰甜蜜互動。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟