《我家無難事》鮑姐陳年靚 Look曝光 阮浩棕登場被指似陳曉東

無綫劇集《我家無難事》,鮑起靜「鮑姐」飾演角色羅美蘭在第四集已經離世,但由於其演活了為子女勞心勞力的樂觀好媽子,加上「離世」後獲監製Amy姐巧妙地安排「現身」,故仍備受關注。近日無綫官方社交網推出了一條青春無敵的鮑姐、接受賈思樂及陳玉蓮挑戰玩心理測驗的短片,短片所見年青時的鮑姐不但與現在一樣平易近人,而且五官標緻,笑起上來亦相當甜美;更讓人意外的是,鮑姐當年的打扮現在看起來依然零違和感,盡顯其時尚觸覺。

對於鮑姐陳年靚Look曝光,網民相當驚喜:「鮑姐後生真係好靚,遺傳基因好強,鮑方叔叔!超鍾意睇佢兩父女做戲。」、「依家都好靚。」、「清純,美麗」、「好有氣質」、「女神級」、「後生靚到老,靚得自然。」另網民亦分別指出鮑姐年青時有楊恭如、陳自瑤及黃造時的影子,更笑言下次若要找人演鮑姐年青版可考慮陳自瑤。

昨晚《我家》講到年青版羅美蘭(楊卓娜飾)遭到年青版郭忠石(阮浩棕飾)打劫,但由於忠石的拍檔期間色心起,忠石最終由刧財變成英雄救美,二人因而結緣。現年30歲的阮浩棕,是「上等人」梁舜燕孫仔,擁有優良基因的他原來數年前已被Amy姐看中:「幾年前見佢已經覺得佢好Charm,近年再見番佢,可能多咗人生閱歷,覺得佢成熟咗同Man咗,而且有種亦正亦邪嘅感覺,好適合演年青版忠石。」網民亦對阮浩棕一致好評,指他有陳曉東影子;另網民亦大讚楊卓娜愈來愈靚兼有女人味。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟