王祖藍工事繁忙忽略囡囡:個女叫人哋爸爸做爸爸!

(IG)

41歲王祖藍為香港演員及節目主持人,原名王浩然,也是香港作曲家及作詞家協會會員和香港藝人之家成員。1998年以播音人身分出道,後將發展重心轉移至幕前,2003年轉型為藝人,曾經效力無綫電視十多年,現任無綫電視首席創意官;身兼中國政協廣西委員會香港委員。

王祖藍早在今年年初回歸無綫電視擔任高層,其主理的綜藝節目《好聲好戲》播出後口碑不俗,周三(15日)宣布推出姐妹節目《好聲好戲之聲級學堂》,讓觀眾體驗配音工作。王祖藍直指上任後忙碌到分身不暇,少了時間陪屋企人:「盡量希望夜晚可以同屋企人食飯,禮拜六日都會去Staycation,都要預返時間,如果唔係我個女近排叫人哋爸爸做爸爸,冇乜點見到佢覺得自己冇爸爸,我都要返去做多啲爸爸。」王祖藍續指自己接下來亦會比較少出現左幕前:「都想集中做返節目讓TVB藝人可以出到嚟,呢排都係籌備節目、交際應酬,為公司同事爭取多啲工作機會、為公司爭取多啲生意。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟