30歲劉沛蘅恨拍青春劇:個樣呃得下人!

(IG)

現年30歲的劉沛蘅是香港女性模特兒。 她於2008年加入STYLE International Management,與熊黛林、Angelababy、姚予晴屬同一間公司。由於形象健康,加上甜美的臉孔及良好的工作態度,5年來拍攝不同品牌的電視及平面廣告。早前,ViuTV熱播的遊戲節目《膠戰》中,她更擔任主持之一,第二季《膠戰2》正拍攝得如火如荼,Hillary繼續跟原班人馬主持人玩到癲,Hillary說:「好期待,9月就出街嘞。而家一邊拍《膠戰2》,一邊接多啲唔同嘅廣告,搵多啲錢,但自己最想都係拍戲,因為好鍾意演出,最想當然係拍青春劇,雖然已經唔青春,但個樣都呃得下人㗎!銀幕初吻一早冇咗,而家唔想太激情,想演青春劇就好,哈哈!」

Hillary向來也深得廣告商歡迎,最近她便接拍了一個安眠健康產品廣告,拍攝時Hillary全程睡在床上,非常寫意,Hillary笑說:「今次好開心,可以瞓住嚟拍,其實拍攝前一晚都唔係太瞓到,因為我每逢有工作都會緊張到瞓得唔好,喺拍攝時佢哋叫我唔好食嗰粒安眠產品,我又諗住唔好嘥所以吞咗,點知好快就想瞓覺,喺佢哋Set緊燈嘅時候我就真係瞓着咗,真係好Work。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟