倪辰新歌MV與波盛演異地戀情侶 早已相識但親密鏡頭仍感少許尷尬

倪辰(Lala)最近忙於拍攝新歌《無床共枕》MV,邀請來波盛擔任男主角。雖然是首次合作拍攝,但其實早於2017年已認識。波盛:「果陣 Lala 來我電台節目做嘉賓,節目間仲送咗份禮物俾佢,果陣初次見面已經覺得佢係一個好直同好搞笑嘅女仔。」

Lala 及 波盛於MV 中,飾演一對異地戀情侶,當中不乏親密鏡頭。被問及有否覺得尷尬,Lala 笑言初時的確有一點兒尷尬:「但因為波盛同我一樣大癲大喪,大家好快就熟落咗,而拍攝過程都算順利。」(點解會搵波盛做你男主角?)「因為佢有好多地方都好似我以前嘅一個異地戀男友。」而波盛笑言:「咁佢一定好靚仔。」

波盛除了擔任Lala 新歌男主角外,亦同時擔任她7月23日舉行的首個音樂會的演唱會創作,對於Lala 這位拍檔,波盛大贊她首次作曲便能作出一首令他朗朗上口的歌曲,充滿才華,也很期待Lala 於音樂會的演出。

倪辰新歌MV與波盛演異地戀情侶。
倪辰新歌MV與波盛演異地戀情侶。
倪辰新歌MV與波盛演異地戀情侶。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟