雨僑產後極速回復 網友:條腰幼到呢!

(IG)

早在去年8月,藝人雨僑為老公羅力威產下愛女Harper,其後為了專心「湊女」而減少工作。雨僑曾表示無請陪月,囡囡又唔鍾意瞓覺身心俱疲。可能真係太辛苦嘅關係,雨僑修身修得相當快,呢日上載泳衣照,兩件頭露出激瘦A4腰,完全唔似生過BB,網友話「條腰幼到,呢張嘅狀態好似返咗去未生之前。」雨僑笑住透露秘訣原來係攝影角度:「側啲側啲再側啲無問題。」

雨僑於長洲國民學校就讀初小,其母親為一位小學教師,及後轉往西營盤的聖嘉勒小學就讀。中學就讀於英華女學校。2002年,雨僑於香港中學會考取得26分,並於2007年在香港大學生物系畢業,並已考獲八級鋼琴證書。2009年,雨僑成為一元製作室力捧的新人,她早前推出單曲《港大女生》、《私事公辦》及《待你差只想你怕》。同年7月,羽翹於香港書展推出在馬來西亞沙巴拍攝的寫真集,並於同年年底推出個人唱片《羽翹 Ava》。她曾與蕭定一和林紀陶等人於網絡電台謎米香港主持《大把戲》節目。另外,她亦不時在Youtube上載短片分享美容心得。2013年上映的《喜愛夜蒲3》擔任女主角,大膽演出令其人氣急升。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟