為好友抗癌籌款遭林作抽水 孫慧雪高EQ應付

(IG)

日前,藝人孫慧雪在Facebook上為患癌前無綫同事籌款,事件旋即受各界注意,包括抽水王林作,席間也在個人Facebook分享事件並推銷保險。鍾培生對林作的貼文言論也十分不齒,在IG上公開用粗口鬧他XX:「真係正XX,will seriously break this piece of xxxx.」

而孫慧雪於昨日(4日)就在Facebook公開回覆,希望大家關注籌款事宜的同時,也將動力花幫助有需要的人身上:「感謝鍾生同林生都有關注到呢件事,不如考慮下,將打擂台嘅錢捐俾Jeff(陳積榮)或幫助更多有需要嘅人身上!」不少網民也在底下留言,大讚孫慧雪的EQ高:「處理得好靚。」又指「我會買保險,但我不會幫林作買保險」,「佢自己都話等錢出糧俾班員工又點會捐呀」,更有人留言表示林作和鍾培生應該出錢幫這位患癌的人。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟