【林鍾一戰】鍾培生拍片揶揄林作靠麥明詩上位:拉低我智商

(截圖)

「林鍾一戰」因一句「抄我100萬?」而踢著!日前,林作已公開表明,戰事會再掙取主攻下策略,並揚言已將保險受益人寫上女友裕美的名字,更加大保額至1000萬元。而鍾培生,有見及此終按耐不住,首度拍片表達對林作不滿。他狠批林作靠女人上位,「你嘅成就就係同一個港姐一齊,你利用女人上位,都冇問題,每個人都自己處事方式,但唔係借完人上位再踩低人,你對一個曾經愛過嘅人都係咁嘅時候,呢個人嘅人格好得去邊。」
他續指,見過林作兩次都毫無好感,例如不滿他滿口粗言穢語等,惟片中鍾培生亦不時爆出粗口。他表示,外界經常將二人相提並論,令他視為死穴:「林作其實係我嘅死穴,你同我同一日生日,我就日日畀人喺討論區討論,拉低我智商。」他再度否認與林作合謀造新聞,並直言身邊人均支持擂台之戰,「我相信我打得贏林作,會係近呢幾年香港人最快樂嘅盛事。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟