【師父有請】陳凱琳為興趣斥資6位數做生意 節目大爆曾遭老公鄭嘉穎反對

(大會提供)

無綫綜藝《師父有請》的最新一集邀請到「美人妻」陳凱琳(Grace)、龔嘉欣和譚凱琪任嘉賓。陳凱琳表示近年因為小朋友而開始學做生意,可以多點時間留在屋企:「唔係諗住一開始就賺大錢,只係覺得玩下都好,我好細膽,唔敢投資好大,只係六位數字頭。」

麥玲玲指鄭嘉穎講過從來冇做過生意,Grace說:「你真係好記性,佢話自己係辛苦命,每一個賺嘅錢都係自己勞力去賺。(投資物業?)我自己未有物業,我唔識又驚揀錯,一直都未揀啱,而家居住嘅單位係租住,(嘉穎世界各地有物業?)等我返去問下佢先,你喺邊個網站睇到?可唔可以話我知?」Grace表示自己做生意時,嘉穎都擔心她被騙而反對,因她太容易相信別人,但最終她衡量過之後決意去做,嘉穎都表示支持。「佢本身話買100盒化妝棉支持我,但屋企邊有咁多位放?」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟