鍾嘉欣YouTube跳舞變喜劇 網民:個樣做咩馬騮屎忽咁!

(影片截圖)

現年36歲的藝人鍾嘉欣,在今年初宣布將回歸無綫接拍醫療劇《兒科醫生》,更傳有300萬薪酬袋袋平安,難怪千里迢迢由加拿大回歸香港工作。而趁著還有空餘時間,鍾嘉欣也為個人YouTube頻道豐富內容,繼之前教大家如何使用彈床瘦身之後,嘉欣的最新影片中更邀請到好友林子超做嘉賓,一齊進入80年代嘅世界,跳返以前嘅Aerobic!而嘉欣為了更能體驗到當年的感覺,刻意將自己的妝容化得特別誇張,連她自己都自嘲似「馬騮屎忽」。

不過好戲在後頭,嘉欣偕林子超先後總共挑戰了4段Aerobic片段,超初嘉欣跳得都迎刃有餘,更笑言自己最拿手做「奇鷹」的動作,相反林子超卻跳得頗為生硬。但當Aerobic的難度一而再、再而三地提高,嘉欣最後終於捱不住要Hea跳,動作亦愈來愈怪異,繼而停低抱頭喘氣,之後嘉欣還大嘆:「我嘅儀態冇晒喇!」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟