【大海男兒】節目主持表現劣評如潮 Phoebus被批「極大進步空間」

(電視截圖)

在較早前,ViuTV全新的旅遊節目《大海男兒》播出,當中的三位主持其實是由《全民造星II》,包括是Phoebus(吳啟洋)、George(歐鎮灝),以及Marco(葉振弘)日前(19日)進行首播,觀眾評價一面倒、劣評如潮,更坦言認為三個主持實在有太大的進步空間,由其懶音問題嚴重!

Marco在首集節目已經表示:「我唔期望喺節目挑戰啲乜,我嘅人生而家都幾舒服,為咩要挑戰唔舒服嘅嘢?」George划了2分53秒就開始抱怨,更不時看到他打哈欠的鏡頭,在登山的過程中:「X你個肺,明知我畏高,仲叫我行山!」對比之下,Phoebus積極的表現算是較突出:「我希望喺節目放盡去玩,唔好顧忌咁多!」他在節目最後亦感慨地表示第一次拍綜藝節目:「震撼了我的三觀,我果然還是有很多包袱!」雖然節目組將他們最真實的一面展示出來,不過似乎觀眾就不太受落。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟