江嘉敏IG忍痛宣布無緣開拍《金宵大廈2》 原來跟疫情有關

(IG)

無綫人氣劇集《金宵大廈》開拍第二集,以懸疑題材再度添食,除了保留部分班底演員還會加入新血提升劇力。其中,江嘉敏原為《金宵大廈2》的其中一角,還曾經試造型,更在個人IG上與粉絲分享。然而,日前她在其IG上宣布:「呢排無論係fans,記者朋友,做專訪定做電台訪問嘅時候,大家都會問我幾時開《金宵大廈2》。我唯有係到同大家講聲,係今輯嘅《金宵大廈2》我冇緣同大家見面嚕。」而江嘉敏向傳媒表示,因為受疫情影響而延長了《七公主》的拍攝時間,以至未能與《金宵大廈2》的開拍時間對上所至!

江嘉敏於2017年憑劇集《親親我好媽》而開始備受到關注,而在同年,她更憑其劇中角色「嚴茜瑜」 ,於《萬千星輝頒獎典禮2017》獲提名「最佳女配角」及於《TVB 馬來西亞星光薈萃頒獎典禮2017》獲提名「最喜愛TVB飛躍進步女藝員」及「最喜愛TVB電視角色」,並成為Google(香港)年度熱爆搜尋榜女娛樂名人第一名。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟